IJzer en ferritine waarden na meer dan 10 jaar eindelijk op acceptabele waarden.

Laatste reactie 20/07/2019 16:07 door Mieke
· Markeren als ongelezen
Helmut Beerlage 2 maanden geleden geplaatst
Ik ben gistermiddag (19-07-2019) naar mijn huisarts geweest om de laatste bloedtest te bespreken. Al minstens 10 jaar slik afwisselend ijzerpillen omdat mijn ijzer en ferritine waarden zeer laag waren. Ik heb eerst heel wat jaren ferrofumeraat geslikt maar dat gaf geen enkele verbetering. Ik denk dat het heel goed mogelijk is dat maagzuurremmers de oorzaak hiervan waren. Maar ik was hier allang mee gestopt en het ging toch maar niet omhoog ondanks dat ik zelfs 4 jaar geleden ferritine infusen kreeg.
Daarna ben ik ijzerbisglycinaat gaan slikken wat een kleine maar te weinig verbetering gaf.
Ongeveer 2 maanden geleden verliet door de Fibremune een biofilm mijn darm. Darmparasieten maken deze vaak aan en verhinderen dan de opname van voedingstoffen zoals ijzer. Ik slikte dubbele hoeveelheden bisglycinaat die ik toen voor de zekerheid halveerde om ijzerstapeling te voorkomen.
Nu blijkt uit het laatste bloedonderzoek dat het ijzer en ferritine gehalte flink zijn gestegen. Nog niet tot de juiste waarden (wel binnen de reverentie waarde) maar ze zijn er goed naar onderweg.
Mijn huisarts is nu heel enthousiast over de Fibremune en heeft nu hoop om ook andere patiënten ermee te kunnen helpen waarvan hij de ijzer en ferritine waarden niet omhoog krijgt.
Nadat ik gluten uit mijn voeding heb verwijderd zijn mijn buikklachten zo goed als verdwenen behalve de colitis achtige klachten na de stoelgang. Hierdoor moest ik vaak enige tijd heel rustig aan doen wat meestal zitten betekende, wel niet zo erg als voor ik met gluten stopte. Nu zijn die klachten zo goed als weg.
Nu de biofilm weg is zal ook de NRF1 synergizer en NRF2 synergizer optimaal opgenomen worden en zijn effect hebben. Volgens de opgaven van het laboratorium dat het ontwikkeld heeft zal er pas duidelijk effect zijn na ongeveer 6 maanden, mogelijk voor mij in verband met de Borrelia Burgdorferi iets langer. Maar volgens anderen die het al langer gebruiken verwachten dat ik al eerder enige effecten zal ervaren.
Mieke Beerlage 2 maanden geleden geplaatst
Super!!!!!👍
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 20 July 2019 om 15:14
Aantal lezers 2
Aantal reacties 2