NEEM JIJ HET JUISTE OMEGA SUPPLEMENT?

Laatste reactie 18/06/2019 15:41 door Jocelyn
· Markeren als ongelezen
Mieke Beerlage 4 maanden geleden geplaatst
Regelmatig hoor ik van mensen dat ze wel een omega supplement gebruiken.
Maar als ze mij dan laten zien wat ze gebruiken dan schrik ik vaak en laat ze dan ook weten dat ze dan beter niets kunnen nemen. Dat is dan verstandiger.
Vaak bevat het supplement behalve omega 3 ook vaak omega 6 en soms ook nog omega 9. Dit is niet verstandig. Omega 6 krijgen we vaak al veel te veel van binnen en dat verhoogt de kans op allerlei ontstekingen in het lichaam. Omega 9 kan je lichaam prima zelf aanmaken.
En wat dan ook nog vaak het geval is dat het supplement geen antioxidant bevat. Dat is een groot gemis. Omega 3 vetzuren oxideren namelijk heel snel. Je kunt dat vergelijken met een spijker die is gaan roesten. Die is dan ook niet meer goed. En zo dus ook met de omega 3, deze is dan niet meer goed. Door een antioxidant toe te voegen voorkom je dit proces.
En weet jij hoeveel omega 3 jij nodig hebt? Waarschijnlijk niet. Maar er bestaat een mogelijkheid om dit te testen gewoon bij jou thuis.
zie ook: https://leefffsamen.nl/resources/voedingsstoffen/vetten/omega-vetzuren
Adriana Janssen 4 maanden geleden geplaatst
Dat moet ik eens nagaan.
Helmut Beerlage 4 maanden geleden geplaatst
Volgende week krijg ik mijn 2e bloeduitslag. De eerste was ook heel goed maar net niet helemaal. Toen gebruikte ik de balance oil nog niet. Maar het was toch nog 4:1. Ideaal is 3:1. Ik gebruik sowieso maar heel weinig omega 6. Ik voeg het nergens aan toe maar in sommige voedingsmiddelen zit het wel maar die nuttig ik maar heel weinig. Ik ben benieuwd naar de volgende uitslag.
Adriana Janssen 4 maanden geleden geplaatst
Ik heb die van het kruitvat en die bevat helaas geen anti-oxidant
reactie op @adrianajanssen:
Mieke Beerlage Verstandig om eens opzoek te gaan naar een beter supplement. De aangesloten therapeuten kunnen je hier aan helpen.
4 maanden geleden

Beantwoorden

Jocelyn Vlaar 3 maanden geleden geplaatst
Ik heb ook een test gedaan. En hij was redelijk goed. Nog binnen de marge maar wat hoog was arachidonzuur. Maar daar heb ik dan ook een genetisch foutje zitten. Ik slik MorEpa Plus van Minami. Heeft hoge EPA en DHA per 1000 mg.
Mieke Beerlage 3 maanden geleden geplaatst
Inderdaad er zijn verschillende testen. Zo kun je testen hoe je omega 3:6 balans is. Ik werk zelf met Zinzino een hele mooie omega 3 gecombineerd met olijfolie, met een extra hoog polyfenolgehalte, 
Helmut Beerlage 3 maanden geleden geplaatst
Vandaag kreeg ik de uitslag van mijn omega 6:3 balans binnen. Hij is nu perfect 3:1, was 4:1 (eigenlijk vrij goed). De rest van de uitslagen van de vetzuren waren vrij goed en een aantal zelfs perfect.
Jocelyn Vlaar 2 maanden geleden geplaatst
Mooi resultaat, Helmut!
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 13 May 2019 om 09:25
Aantal lezers 8
Aantal reacties 9